Fengshui-piparinäyttely

FENGSHUI-PIPARINÄYTTELY!

Vuosi 2020 meni monella aivan pipariksi. Suomen Fengshui ry päätti syksyllä tarjota mahdollisuuden purkaa turhautumistaan luovalla tavalla ja julisti fengshui-piparinäyttelyn. Tarkoituksena oli hakea näkemyksiä fengshuista piparitaikinasta toteutettuina.

Näyttelyssä on kaksi sarjaa: yksittäinen piparkakku, jonka muodossa tai koristelussa on fengshuin sanomaa sekä hyvän fengshuin piparitalo. Emme etsineet mitään ”oikeaa” tulkintaa, vaan iloisia oivalluksia ja maukkaita ratkaisuja hellan äärellä.

Osallistujien kesken arvoimme yhdistyksen vuoden 2021 jäsenyyden. Sen, ja konkreettisena muistona kuviokaulimen, voitti Nina-Hannele Ruth vaaleanpunaisella unelmallaan. Lämpöiset onnittelut Nina-Hannelelle!

PIPARKAKKUSARJA

”Hattivateissa on energiaa, qitä. Koska ne esiintyvät ryhmissä, niitä oli tehtävä lauma. Piparini on siis tavallaan tuo pohjalevy ja hattivatit osa sitä.” Kristiina Mäntynen

”Yksittäisen piparikuvan sanoma on:
Jin ja Jang. Molemmat ovat yhtä tärkeitä voimia.
Kuten Katri Helenan Jin ja Jang laulussa sanotaan, toinen tekee toisesta paremman. <3<3” Anonyymi

”Näiden luomusten taustalla on idea yksinkertaisuudesta ja fengshui-energioiden jatkuvasta flowsta. Siksi kuvissa näkyy yin yang -symbolit, Infinity eli ikuisuus-symboli sekä ajankulkuun viittaava Härän vuosi -pipari.” Virpi Karjalainen

PIPARITALOSARJA

”Perinteinen suomalainen puucee edustaa fengshuin nojatuoliasetelmaa selkeimmillään. Niinpä tein pienoismallin viime kesänä mökille hankkimastani uudesta huussista.
Lohikäärmepuolella on tarkoituksellisesti tiikeripuolen ikkunaa pienempi yläikkuna.
Lakusylinteri on kompostikäymälä. Se syö myös biojätteet. Siksi sisältö on noin värikästä.” Kristiina Mäntynen

”Toisen, hyvän fengshuin piparitalon sarjaan tein tornitalon.
Muodoltaan se edustaa tulta kuten myös pihan kartion malliset kuuset. Puuenergiaa edustaa niiden vihreä väri. Talvi yllätti ja pihan suihkulähteen vesi jäätyi. Siis veden energiaa. Tonttu ei ehtinyt tehdä lumitöitä, joten taloon johtava käytävä on hieman lumen alla. Käytävän ruskea sora edustaa maata.
Musta ovi edustaa metallienergiaa. Länteen avautuva ovi tuo romantiikkaa ja tuloihin liittyvää energiaa, mutta myös saamattomuutta voi ilmetä, joten oven musta väri on hyvä apukeino.
Taloa asustaa tonttupariskunta ja liuta pikkutonttuja. Puuhaa riittää niin paljon etteivät ehtineet pihalle.” Anonyymi

”Tässä minun piparkakkutaloni.
Koska kuluva vuosi on ollut melko rajoittunutta kaikin puolin, ajattelin tehdä jotain harmaasta talvesta erottuvaa ja jotain erilaista. Halusin tehdä jotain hassua ja lopputuloksena tuli pinkki piparkakkutalo.” Nina-Hannele Ruth